Elsőre talán egyértelműnek tűnhet a válasz: persze, minden évben van és fontos a squash szempontjából, hiszen sok fiatal a Diákolimpiákon vesz részt először versenyen.

Ezúttal azonban egy kicsit árnyaltabb a kép, ugyanis a MDSZ (Magyar Diáksport Szövetség) idén olyan szerződést küldött a szövetségeknek, amiben a korábban pár 10 000 ft-os költéggel járó Diákolimpia megrendezése idén csaknem 360 000 ft-ba kerülne, ami a kisebb szövetségek számára – mint amilyen az MF(S)SZ is – megterhelő lehet, pláne ha ezt a változást semmilyen módon nem jelezték feléjük korábban… A drágulás oka, hogy az MDSZ idéntől diákolimpia-védjegyhasználati díjat kér.

A lehetséges forgatókönyvek között van, hogy a szövetség nem fizeti be a díjat és egy “Országos Diákbajnokság”-ot rendez, vagy befizeti és akkor megrendezheti a szokásos Diákolimpiát. Utolsó lehetőségként szerepel, hogy az MDSZ visszavonja ezt a díjat, azonban talán ez tűnik a legesélytelebbnek…

phoca_thumb_l__MG_9917

Diákolimpia a CSC-ben

Kérdés tehát, hogy a szövetség benyeli-e a plusz költséget, vagy megrendezik a versenyt más néven. Az ilyen kisebb szövetségek reménye a MOB nem olimpiai sportágak tagozatának segítsége lehet, amely október 28-ai ülésének napirendi pontjai közé vette a licencdíj ügyét. Hogy lesz-e enyhítés az korántsem biztos, mivel az MDSZ elnöksége már meghozta döntését. Balogh Gábor – az MDSZ elnöke – elmondása szerint a konzekvenciákat a tanév végén vonják le.

Forrás: utanpotlassport.hu

Képek: squash.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.