Ramy Ashour korunk egyik – ha nem a – legjobb squash játékosa. Hihetetlen kézzel és a játékhoz való ösztönnel lett megáldva és sokáig megállíthatatlannak is tűnt, mígnem sérülések sorozata kezdte hátráltatni karrierjét. Erre a szezonra már odáig “fajult” a dolog, hogy egy-egy tornát sem bírt végigjátszani – ezen a héten például az El Gouna-t kellett feladnia. Sok találgatás volt, hogy mi lehet a háttérben, miért nem sikerül végre leküzdenie a sorozatos sérüléseket a háromszoros világbajnoknak?!

Nos, tegnap előállt a magyarázattal és kifejtette, hogy mi hátráltatja, miért nem tud olyan színvonalon és stabilan teljesíteni, ahogyan azt tőle korábban megszokhattuk:

Ashour bejegyzése magyarul:

“Hello mindenki,

először is sajnálom, hogy megint csalódást okoztam Nektek. Nagyszerű érzés látni rajtatok az örömöt, amikor játszom – tényleg sajnálom, hogy most nem tudom hozni a formámat.

Úgy hiszem, hogy magyarázattal tartozom nektek, hogy mi és miért történik velem. 13 évvel ezelőtt egy keresztszalag műtéten estem át, ahol az elszakadt keresztszalagot a combhajlító izom egy részével helyettesítették. De sajnos ez az izom sohasem nőtt vissza, ami eléggé ritka és hát nem is nagyon kíméltem.

Ashour_injury

(Az Ashour által kitett kép)

Egyetlen doktor vagy fiziológus sem tudta megmondani, hogy miért történik ez VÉLETLENSZERŰEN, vagy, hogy mit tegyek, hogy ne forduljon elő többet, vagy mit tettem rosszul, hogy ez történt. (Alapvetően hirtelen görcsöket kapok mélyen a csípőmben, ami aztán lejjebb megy a félighártyás izomig és a féliginas izomig és minél többször lépek ki, annál rosszabb).

Ami még hajt, hogy néha minden rendben és teljes tornákat játszok végig problémák nélkül, ami azt jelenti, hogy van ott valami, amit még mindig senki sem ért. Azt hiszem, hogy egy olyan doktorra van szükségem aki az átlagostól eltérően jár el. Egy doktor, aki új szemszögből közelíti meg a problémát. Még mindig keresem őt.

Köszönöm nektek a sok támogatást, amit mindig kapok tőletek. Ez a világot jelenti nekem. ?
Egyébként LEHET, hogy visszatérek.

“Az utolsó lélegzetemig remélek.” “

tumblr_inline_nq7kf0y3HD1rx9b4f_1280

Az eredeti bejegyzést Ashour FB oldalán olvashatjátok.

Képek forrása: PSAWorldTour.com, Squashsite.co.uk

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.